Els Mossos sospiten que la filla va abandonar l’home de Vilanova

Posted: 14/07/2023 in crònica negra

La policia ha pogut identificar pare i filla com dos veïns del municipi nascuts al Marroc.

L’home té diagnosticada demència senil en estat avançat i se sospita que ella va deixar-lo voluntàriament amb els sanitaris

ANNA PUNSÍ @punsix

Els Mossos han pogut esbrinar que l’home que uns sanitaris van recollir en ambulància dijous 6 de juliol a la plaça Soler i Carbonell, coneguda com la del mercat de Vilanova i la Geltrú, és un veí del municipi, nascut al Marroc fa 80 anys, i que té demència senil, com ja havien intuït. La policia ja sospitava des del principi que podia haver estat abandonat per algun familiar perquè l’home anava net i polit i té una mobilitat molt reduïda. Els agents de Seguretat Ciutadana que el van atendre van detectar de seguida que estava desorientat i que no tenia massa conversa. Només deia un nom: Mohamed Madami i assegurava en un castellà molt bàsic que el seu fill és mort. No es diu així, no té cap fill desaparegut recentment.

L’home està ingressat a l’Hospital Sant Camil i els metges han anat trucant a la comissaria de Mossos per preguntar sobre les gestions policials per identificar-lo. La Unitat d’Investigació del Garraf ha aconseguit saber qui és i ha descobert que la filla d’aquest home va ser presumptament qui va deixar-loen mans del sanitaris de l’ambulància el dia 6 de juliol a les 13:40. La policia ha pres declaració al sanitari i ha explicat que una dona vestida amb niqab i guants, a qui només es veien els ulls, va alertar-los que havia trobat l’home desorientat i que l’ajudava per caritat.

Es tracta d’una dona de 52 anys nascuda també al Marroc, casada i que viu a Vilanova i la Geltrú. Els Mossos també li han pres declaració i no ha volgut col·laborar amb les preguntes clau que poden comportar un delicte d’abandonament de persona vulnerable. Només reconeix que és el seu pare però no admet que ella va ser la persona que va deixar-lo en mans dels sanitaris. Quan li pregunten perquè no havia denunciat la seva desaparició si feia dies que no en sabia res, no respon.

La policia ha pogut esbrinar amb diversos interrogatoris a testimonis que la dona d’aquest home ha marxat al Marroc, on viu un dels seus quatre fills. Els altres tres són aquesta dona de 52 anys, que resideix a Vilanova i la Geltrú, i dos fills més: un acaba de marxar a Alemanya i l’altre viu a Terrassa.

A partir d’aquestes indagacions, els Mossos demanaran al jutjat que citi la filla com a presumpte autora d’un delicte d’abandonament, perquè sigui sotmesa a una roda de reconeixement on el sanitari de l’ambulància haurà de dir quina de les figurants és la dona que li va entregar l’avi a la plaça Soler i Carbonell. Un dels problemes que hi pot haver perquè la identifiqui és que porta la cara i el cap tapats per la peça de roba de niqab i que només se li veuen els ulls. La roda de reconeixement es farà en les mateixes condicions i la mateixa vestimenta. La dona també duia guants.

La policia no s’havia trobat amb un cas així d’abandonament d’una persona gran vulnerable, que a més, segons els metges té clars símptomes de patir una demència senil. Ara investiguen també l’entorn de la filla per intentar entendre o esbrinar perquè hauria actuat d’aquesta manera i quin paper qui tenen la resta de germans o la mare que és al Marroc, i que és la persona que en tenia cura.

Deixa un comentari